Nieuws

Dit is de duurzaamste hovenier van Nederland

Tinka Chabot mag zich een jaar lang de duurzaamste hovenier van Nederland noemen. De Arnhemse won deze woensdag de titel in de categorie 'kleine bedrijven'. © Tinka Chabot
ARNHEM - Tinka Chabot mag zich een jaar lang de duurzaamste hovenier van Nederland noemen. De Arnhemse won deze woensdag de titel in de categorie 'kleine bedrijven'.
De prijs van vakblad Tuin en Landschap en productontwikkelaar Innogreen is bedoeld voor het hoveniersbedrijf dat het milieuvriendelijkste werkt. 
Chabot gebruikt bijvoorbeeld geen geïmpregneerd hout en probeert zoveel mogelijk her te gebruiken door planten die ze in de ene tuin weghaalt in een andere tuin te plaatsen.
Frank van Dijk sprak met de duurzaamste hovenier van Nederland:

Klimaatbestendig en onderhoudsarm

Ook probeert Chabot tuinen zoveel mogelijk te vergroenen. 'Dus klimaatbestendig en onderhoudsarm, maar dan toch veel groen en biodiversiteit', legt ze uit. 'Dus veel verschillende planten en dieren erin, zodat het beter gaat met de bijen en vlinders.'
Het was de bedoeling dat de winnaar een elektrische heggenschaar zou krijgen, maar dat werd uiteindelijk een bladblazer. 'Maar die heb ik al, dus die heb ik in het kader van de duurzaamheid teruggegeven', lacht de Arnhemse.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!