Nieuws

Veluwe terug op één als populairste vakantie in eigen land

Recreatiegebied Heerderstrand tussen de bossen van de Veluwe.
De Veluwe was vorig jaar de populairste binnenlandse bestemming onder vakantiegangers. De Gelderse regio streeft daarmee de Noordzeebadplaatsen weer voorbij, die in 2018 nog bovenaan stonden. Dat blijkt uit het jaarlijkse vakantieonderzoek van NBTC-NIPO. © ANP
OTTERLO - De Veluwe was vorig jaar de populairste binnenlandse bestemming onder vakantiegangers. De Gelderse regio streeft daarmee de Noordzeebadplaatsen weer voorbij, die in 2018 nog bovenaan stonden. Dat blijkt uit het jaarlijkse vakantieonderzoek van NBTC-NIPO.
De Veluwe en Veluwerand waren vorig jaar goed voor 1,7 miljoen vakanties. Dat zijn er 16,3 procent meer dan een jaar eerder.
De cijfers worden met gejuich ontvangen bij toerismebureau VisitVeluwe. 'Dat het aantal vakanties groeit is natuurlijk mooi, maar wij kiezen er bewust voor om bezoekers te inspireren om naar andere, minder bekende plekken op de Veluwe en tijdens andere seizoenen te komen', reageert directeur Herre Dijkema.
Het bureau hoopt daarmee 'de kwetsbare natuur ontzien' en meer delen van de Veluwe van het toerisme te laten profiteren. En dat lukt, stelt Dijkema, wijzend op de groei van het bezoek in de herfst (34,4 procent) en de winter (30 procent).

Meer uitgegeven in Gelderland

In 2019 gaven Nederlanders 20,4 miljard euro aan vakantie in binnen- en buitenland, een groei van 3 procent. In onze provincie werd 495 miljoen euro uitgegeven, 42 miljoen meer dan een jaar eerder. Gelderland was vorig jaar goed voor 2,6 miljoen vakanties. 
Uit het rapport blijkt verder dat het vliegtuig voor het eerst de auto ingehaald als meest gebruikte vervoermiddel bij buitenlandse vakanties. Ook vakanties met de trein zitten duidelijk in de lift, terwijl reizen met de auto juist aan populariteit inboet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!