Nieuws

Nog een pistool op zolder? In Wijchen kun je wapens kwijt zonder gedoe

Ter illustratie.
In Wijchen mogen mensen dit jaar hun wapens bij de politie inleveren, zonder dat zij daarvoor in de problemen komen. De partij Wijchen Lokaal kwam met het idee, die op deze manier de gemeente een beetje veiliger wil maken. © ANP (archief
WIJCHEN - In Wijchen mogen mensen dit jaar hun wapens bij de politie inleveren, zonder dat zij daarvoor in de problemen komen. De partij Wijchen Lokaal kwam met het idee, die op deze manier de gemeente een beetje veiliger wil maken.
'Mensen die bijvoorbeeld nog een wapen van vroeger hebben liggen en niet weten wat ze ermee moeten doen, die kunnen dan terecht bij het lokale politiebureau', vertelt Leo Herms, lijsttrekker van Wijchen Lokaal.
'Ze hoeven dan geen verantwoording af te leggen, waardoor er hopelijk een drempel voor ze verdwijnt. Iedereen moet zijn of haar wapen in kunnen leveren zonder dat daar moeilijk over wordt gedaan.'
De politicus stapte ongeveer twee weken geleden met zijn verzoek naar het college. Burgemeester Hans Verheijen ging vervolgens in gesprek met de politie en regelde dat Wijchenaren dit jaar onbezorgd hun wapen kunnen inleveren.
Wanneer de inzameling precies start, is nog niet bekend.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.