Nieuws

Winterswijk in race als 'Wandelgemeente van het Jaar'

Winterswijk is genomineerd voor de titel ‘Wandelgemeente van het Jaar’. Wandelkrant Te Voet organiseert jaarlijks de verkiezing, die in het verleden ook al door de gemeente Bronckhorst werd gewonnen. © REGIO8
WINTERSWIJK - Winterswijk is genomineerd voor de titel ‘Wandelgemeente van het Jaar’. Wandelkrant Te Voet organiseert jaarlijks de verkiezing, die in het verleden ook al door de gemeente Bronckhorst werd gewonnen.
Naast Winterswijk zijn ook de gemeenten Berg en Dal (Gelderland) en Westerwolde (Groningen) in de race voor prijs. 'In de komende maand worden de gemeenten ter plaatse getest door de verslaggevers van Te Voet', zo laat de wandelkrant weten over het verloop van de verkiezing. Ook volgt vanaf 1 april een publieksverkiezing, waarna door een vakjury een uiteindelijke winnaar wordt aangewezen.
De prijs voor ‘Wandelgemeente van het Jaar’ ging eenmaal eerder naar een Achterhoekse gemeente. In 2018 mocht burgemeester Marianne Besselink namens Bronckhorst de prijs in ontvangst nemen.