Nieuws

Fraude bij inzamelingsactie flatbrand Arnhem? Politie doet onderzoek

De politie onderzoekt of een inwoner van Boxmeer een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de flatbrand op het Gelderseplein in Arnhem heeft misbruikt om er zelf beter van te worden. Hij zou de tekst van de officiële actie op zijn pagina's op sociale media hebben geplaatst, maar daar zijn eigen bankrekeningnummer bij hebben gezet. © ANP
ARNHEM - De politie onderzoekt of een inwoner van Boxmeer een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de flatbrand op het Gelderseplein in Arnhem heeft misbruikt om er zelf beter van te worden. Hij zou de tekst van de officiële actie op zijn pagina's op sociale media hebben geplaatst, maar daar zijn eigen bankrekeningnummer bij hebben gezet.
Bij de flatbrand in de nieuwjaarsnacht kwamen een vader en zijn 4-jarige zoontje om het leven. De moeder en haar dochter van 8 jaar raakten zwaargewond. Enkele dagen na het drama begonnen vrienden van het getroffen gezin een inzamelingsactie op internet, omdat de moeder en haar dochter financiële hulp nodig hebben. Via doneeractie.nl is ondertussen bijna 14.000 euro geschonken.
Op deze website verzekeren de initiatiefnemers dinsdagmorgen dat hun actie de officiële inzameling is, waarvan de familie op de hoogte is. De man uit Boxmeer heeft zijn oproep op internet verwijderd, nadat dagblad De Gelderlander hem daar vragen over stelde.
Of hij geld heeft opgehaald, kan de politie nog niet zeggen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!