Nieuws

Foto van provisorisch zwembad in weiland maakt kans op prijs

Een foto van Marcel van den Bergh uit Appeltern is een van de vijf nieuwsfoto's die zijn genomineerd voor de Jos van Leeuwen Fotoprijs. © Marcel van den Bergh
APPELTERN - Een foto van Marcel van den Bergh uit Appeltern is een van de vijf nieuwsfoto's die zijn genomineerd voor de Jos van Leeuwen Fotoprijs.
Deze prijs wordt voor het tweede jaar uitgereikt en is door het Algemeen Nederlands Persbureau en fotobureau Hollandse Hoogte in het leven geroepen uit liefde voor de echte Nederlandse nieuwsfotografie.
Op de foto van Van den Bergh staan jongeren die een duik nemen in hun provisorisch aangelegde zwembad in het Achterhoekse Toldijk op een van de warmste dagen van het jaar. 
Op 23 januari wordt de winnaar in Den Haag bekendgemaakt. Jos van Leeuwen is een rasechte Haagse nieuwsfotograaf, die al decennia lang het regionale nieuws in beeld brengt. Hij reikt de prijs zelf uit. Dan wordt ook een Jos van Leeuwen Publieksprijs uitgereikt, door Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!