Nieuws

De Stelling: 'Ik haal mijn geld NU van de bank'

Gewone spaarders krijgen bij ABN Amro vanaf 1 april geen rente meer op hun spaargeld. Het is een kwestie van tijd voor de overige grote banken volgen, zeggen experts. Is dat voor jou een reden om het spaargeld van je rekening te halen en bijvoorbeeld in een oude sok te stoppen? Laat het ons weten en reageer hieronder op De Stelling van GLD. © Pixabay
Gewone spaarders krijgen bij ABN Amro vanaf 1 april geen rente meer op hun spaargeld. Het is een kwestie van tijd voor de overige grote banken volgen, zeggen experts. Is dat voor jou een reden om het spaargeld van je rekening te halen en bijvoorbeeld in een oude sok te stoppen? Laat het ons weten en reageer hieronder op De Stelling van GLD.
Je geld bij een andere bank onderbrengen heeft weinig zin, zegt Harald Benink, hoogleraar Barking & Finance aan de Tilburg University in de Telegraaf. 'Je kunt er namelijk op wachten tot de rest de rente ook op nul zet.' 
Klanten met meer dan 2,5 miljoen euro op de bankrekening moeten zelfs vanaf 1 april 0,5 procent rente gaan betalen voor het stallen van hun geld. Van de grote banken heeft ABN Amro als enige toegezegd particuliere klanten met een spaarsaldo tot 100.000 euro geen negatieve rente in rekening te brengen. ING en Rabobank willen daar geen harde uitspraken over doen.
Wat moet je dan doen met al het spaargeld? Kies je ervoor om het te gaan beleggen? Ga je een deel schenken aan je kinderen of een goed doel? Stop je het toch in een oude sok, of laat je het gewoon op de bankrekening staan? Wij zijn benieuwd of dit nieuws invloed heeft op jou. Reageer hieronder op onze stelling.
Praat mee over de stelling bij Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook, of stuur een mailtje naar destelling@gld.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!