Nieuws

Dit restaurant heeft voor de 49ste keer op rij een Michelin-ster behaald

Voor de 49ste keer op rij heeft restaurant De Kromme Dissel uit Heelsum een Michelin-ster in de wacht gesleept. Nationaal is dat een record. En wat dat internationaal betekent wordt nog uitgezocht, laat chef-kok Tonny Berentsen weten. © ANP
HEELSUM - Voor de 49ste keer op rij heeft restaurant De Kromme Dissel uit Heelsum een Michelin-ster in de wacht gesleept. Nationaal is dat een record. En wat dat internationaal betekent wordt nog uitgezocht, laat chef-kok Tonny Berentsen weten.
'Echt geweldig', zegt de chef-kok. Berentsen is nu 29 jaar betrokken bij de organisatie, waarvan 20 jaar als chef-kok. 'Maar toch is het elke keer weer billenknijpen', zegt hij over het moment van de uitslag maandag in het Amsterdamse DeLaMar Theater. 'Met heel culinair Nederland zit je daar.'
Als het volgend jaar weer lukt een ster te bemachtigen, wordt daarmee de halve eeuw volgemaakt. 'Dat zou helemaal top zijn', vindt Berentsen. 'We zijn nu zo dichtbij. Dat zou ons ook als Nederland gewoon internationaal op de kaart zetten.' 

Wat is ervoor nodig om dit zo lang vol te houden?

'Een kwestie van elke dag Champions League spelen', volgens Berentsen. 'En dat op topniveau. De juiste mensen op de juiste plek neerzetten. En dan de mooiste producten die Moeder Natuur te bieden heeft serveren.'

Wat maakt u anders dan al uw concurrenten?

'Ik denk de persoonlijke aandacht. Mensen helemaal in de watten leggen. Koken met de mooiste producten en daarmee combinaties neerzetten die verrassend zijn', besluit Berentsen.
Beluister hier het gesprek met chef-kok Tonny Berentsen: