Nieuws

Petitie tegen uitzetting vakantiepark Ewijk: 'Laat ons hier blijven'

Natasja Verploegen bij haar vakantiehuisje.
Bewoners van Vakantiepark de Groene Heuvels in Ewijk zijn een petitie gestart. Ze willen dat permanent wonen op vakantieparken wordt toegestaan. De nood is hoog aangezien de gemeente Beuningen, waar Ewijk onder valt, heeft besloten dat permanente bewoners moeten vertrekken. De eerste al begin maart. © Omroep Gelderland
EWIJK - Bewoners van Vakantiepark de Groene Heuvels in Ewijk zijn een petitie gestart. Ze willen dat permanent wonen op vakantieparken wordt toegestaan. De nood is hoog aangezien de gemeente Beuningen, waar Ewijk onder valt, heeft besloten dat permanente bewoners moeten vertrekken. De eerste al begin maart.
De petitie, gestart door bewoonster Natasja Verploegen, is inmiddels al ruim tweehonderd keer ondertekend. 'Laat de mensen die nu op vakantieparken wonen daar blijven. Laat gemeente niet meer zelf beslissen', schrijft Verploegen.

Meerderheid wil permanente bewoning dulden

De oproep is actueel. De landelijke fracties van VVD en D66 pleiten voor het toestaan van permanente bewoning op vakantieparken, mede vanwege de alsmaar toenemende woningnood. De PVV en 50PLUS steunen dat idee en daarmee is er een meerderheid in de Tweede Kamer. 
Voor de bewoners van De Groene Heuvels komt dat waarschijnlijk te laat. Ze zullen moeten vertrekken op straffe van een dwangsom van 10.000 euro per maand.
Daphne Bergman, D66-burgemeester, ziet geen reden om van haar koers af te wijken. Ze wil een vitaal vakantiepark zonder permanente bewoners en arbeidsmigranten. 

'Ik word dakloos'

De lokale SP-fractie stelt woensdagavond vragen in een vergadering van de gemeenteraad. Met de petitie hoopt Verploegen samen met andere bewoners nogmaals een vuist te kunnen maken tegen het gedwongen vertrek. 'Ik en mijn 15-jarige zoon worden dakloos, terwijl ik een eigen vakantiewoning heb. De hypotheek en vaste lasten zullen na mijn uitzetting gewoon doorgaan', besluit ze wanhopig.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!