Nieuws

Politie houdt alle scenario's open na vondst handgranaat in Kerkdriel

KERKDRIEL - De politie houdt alle scenario's open na de vondst van een handgranaat in Kerkdriel, maandagmorgen. Tijdens de persconferentie in het gemeentehuis over het incident ging teamchef Elise Meier niet in tegen wie de actie gericht was.
Bij een winkel aan de Gasthuisstraat in Kerkdriel werd het explosief maandagochtend gevonden. De EOD maakte de handgranaat onschadelijk nadat omwonenden waren geëvacueerd. Onder hen was ook burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel. Hij woont in het appartementencomplex boven de winkel waar de handgranaat door een krantenbezorgster werd gevonden.  
Burgemeester Van Kooten werd eerder bedreigd, maar kreeg geen beveiliging. Van Kooten zei maandagmorgen tegen Omroep Gelderland ermee rekening te houden dat hij het doelwit was.
Verslaggever Vera Eisink over de persconferentie, de tekst gaat daaronder verder.

'Dit hakt er wel in'

'Ik sluit regelmatig drugspanden en ook een camping waar criminele activiteiten plaatsvonden en waar ook de Mocro-maffia zat. We houden alle opties open. Maar dit heb ik nog niet meegemaakt. Dit hakt er wel in.'
In het appartementencomplex woont ook de zoon van een fruithandelfamilie uit Hedel. Die wordt bedreigd door drugscriminelen na de vondst van cocaïne in het fruit. Op de vraag aan hem of hij beveiligd wordt, wil hij niet ingaan.
De handgranaat stond op scherp. Teamchef van de politie Elise Meier zegt: 'Dit nemen we zwaar op. We onderzoeken alle scenario's.' Over of de actie gericht zou kunnen zijn tegen het fruitbedrijf doet ze geen uitspraken.

Politie wil camerabeelden zien

Of de burgemeester van Maasdriel nu wel beveiligd gaat worden, maakt deel uit van het onderzoek, zegt Meier. Van Kooten zegt liever geen persoonlijke beveiliging te willen. 'Maar als het moet, dan moet het.'
De politie zoekt getuigen en wil graag camerabeelden zien van mensen die op de Gasthuisstraat in Kerkdriel opnames hebben gemaakt tussen zondagavond 20.00 uur en maandagmorgen 5.00 uur.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!