Nieuws

Onrust in wijk Drielanden in Harderwijk na explosie in woning

HARDERWIJK - In Harderwijk is zondagavond onrust uitgebroken na een explosie in een woning aan de Stakenbergerhout. Tientallen buurtbewoners staan daar op straat. Eerder op de dag zou er ook een auto zijn beklad. Het gaat mogelijk om een wraakactie tegen de veroordeelde pedofiel Lars van de H. Meerdere agenten zijn ter plekke.
De onrust zou zijn ontstaan tussen een bewoner van het huis en buurtbewoners in de wijk Drielanden. De man zou de buurtbewoners hebben gefilmd na de explosie in de woning, even voor 21.00 uur. Getuigen melden dat inderdaad een harde knal is gehoord. Ook zou een auto snel zijn weggereden. De achterdeur van de woning ligt er uit.

Politiehelikopter

De omstanders waren niet van het filmen gediend, meldt een fotocorrespondent. Daardoor werd het onrustig in de straat. Een politiehelikopter cirkelde kort boven de omgeving.
De tekst gaat verder onder de foto
In Harderwijk is zondagavond onrust uitgebroken na een explosie in een woning aan de Stakenbergerhout. Tientallen buurtbewoners staan daar op straat. Eerder op de dag zou er ook een auto zijn beklad. Het gaat mogelijk om een wraakactie tegen de veroordeelde pedofiel Lars van de H. Meerdere agenten zijn ter plekke. © Persbureau Heitink

Onrust rond gezin

In de woning zou een gezin wonen dat nog niet lang in de straat woont. In de buurt gaan hardnekkige geruchten over een wraakactie tegen de veroordeelde pedofiel Lars van de H. Een politiewoordvoerster wil alleen zeggen dat er aangifte is gedaan van vernieling van de woning en dat het al langer onrustig is rond het gezin.
De politie en brandweer zijn nog steeds aanwezig in de Stakenbergerhout. De omgeving van de woning is afgezet. Een persoon is voor zijn eigen bescherming kort meegenomen door de politie. Die onderzoekt de zaak verder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!