Instellingen

Dakar Rally: Bernhard ten Brinke doet goede zaken

De rustdag in de Dakar Rally heeft Bernhard ten Brinke goed gedaan. De autocoureur uit Zeddam raasde in de zevende etappe door de woestijn van Saudi-Arabië en kwam na de langste proef van de rally (546 kilometer) als vierde aan in Wadi Al Dawasir. © ANP

ZEDDAM - De rustdag in de Dakar Rally heeft Bernhard ten Brinke goed gedaan. De autocoureur uit Zeddam raasde in de zevende etappe door de woestijn van Saudi-Arabië en kwam na de langste proef van de rally (546 kilometer) als vierde aan in Wadi Al Dawasir.

Hij had een kleine drie minuten achterstand op de Spanjaard Carlos Sainz (Mini), die zijn derde dagsucces boekte en zijn leidende positie in het algemeen klassement verstevigde.

Ten Brinke had de gang er goed in met zijn Toyota Hilux. 'Ik denk dat dit mijn snelste Dakar-proef ooit was', vertelde de coureur aan de finish.

Zijn auto tikte op de zandpistes tussen Riyadh en Wadi Al Dawasir met regelmaat een topsnelheid aan van 185 kilometer per uur. De Nederlander, die rijdt met de ervaren Belgische navigator Tom Colsoul, klom in het algemeen klassement naar de zevende plaats.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!