Nieuws

'Appen op de fiets, doe het niet!', is de boodschap van rapper Snelle

Even een bericht lezen of je 'Insta' checken tijdens het fietsen. Het lijkt misschien ongevaarlijk, maar is het niet. Bij zeventig procent van alle ongelukken in het verkeer speelt afleiding een rol. Het gebruik van een smartphone is één van de belangrijkste veroorzakers van afleiding. © ANP
GORSSEL - Even een bericht lezen of je 'Insta' checken tijdens het fietsen. Het lijkt misschien ongevaarlijk, maar is het niet. Bij zeventig procent van alle ongelukken in het verkeer speelt afleiding een rol. Het gebruik van een smartphone is één van de belangrijkste veroorzakers van afleiding.
De Achterhoekse rapper Snelle ging in gesprek met jongeren die daardoor een ongeluk kregen en maakte het nummer ‘Smoorverliefd’ om met name jongeren bewust te maken van de risico’s.
Het nummer werd vrijdag uitgebracht. In de clip van Smoorverliefd zijn twee tieners te zien, die niet kunnen stoppen met appen naar elkaar. Zelfs niet op de fiets. En uiteindelijk gaat het mis. Heel erg mis. De laatste zin van het nummer is veelzeggend: 'Laat je telefoon je hart niet breken.'

Nummer slaat snel aan

De clip van de rapper is onderdeel van een campagne van verzekeraar Interpolis. Het nummer is op de eerste dag al ruim 300.000 keer beluisterd via streamingdienst Spotify en staat op de eerste plek van meest bekeken video's op YouTube.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!