Instellingen

Weten de inwoners van Heerde wel wat het Heerdenaartje is?

Elke regio heeft wel een eigen baksel. Maar kennen de inwoners van Heerde hun streekproduct wel? Het Heerdenaartje? © Omroep Gelderland
HEERDE - Elke regio heeft wel een eigen baksel. Maar kennen de inwoners van Heerde hun streekproduct wel? Het Heerdenaartje?
In het programma Het Lekkerste van Gelderland gaat presentator Jochem van Gelder op zoek naar de lokale lekkernijen in de Gelderse plaatsen. Daarbij gaat hij de straat op om te kijken hoe goed de lokale bewoners hun lekkernij kennen én herkennen. Uit de rondgang blijkt dat veel mensen het kennen! 

Ooit bedacht als traktatie-gebakje

Het is namelijk ook nog erg populair. 'We maken er heel veel van per dag', legt bakker Herco Veldhuizen uit. De herkomst weten veel mensen echter niet. 'Het is ooit bedacht door onze voorganger, in de jaren tachtig. Hij zocht naar een klein traktatie-gebakje. En dat vond hij in dit product', weet Veldhuizen te vertellen. Het gebakje staat bekend om de schuimlagen die het heeft. 'Ook de mokkacrème hoort er echt bij.'
Weten de inwoners van Heerde wel wat het Heerdenaartje is?
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!