Nieuws

Angst voor verkeersoverlast en onveilige situaties, maar is dat terecht?

De Raad van State buigt zich vrijdag over bezwaren tegen de aanpak van de spoorkruising Rijksweg-Noord en omgeving in Elst. De spoorwegovergang wordt voor de verkeersveiligheid vervangen door een tunnel onder het spoor en het wegennet in de omgeving wordt daarop aangepast. © Pixabay
ELST - De Raad van State buigt zich vrijdag over bezwaren tegen de aanpak van de spoorkruising Rijksweg-Noord en omgeving in Elst. De spoorwegovergang wordt voor de verkeersveiligheid vervangen door een tunnel onder het spoor en het wegennet in de omgeving wordt daarop aangepast.
Zo is de gemeente Overbetuwe van plan om een ontsluitingsweg op de Haydnstraat aan te leggen. Ook kunnen er drie nieuwe woningen worden gebouwd. Een omwonende van die nieuwe weg vreest verkeersoverlast en onveilige situaties. Volgens hem zijn er betere alternatieven voor de ontsluiting, die minder overlast veroorzaken.
Ook heeft de gemeenteraad volgens hem het aantal verkeersbewegingen onderschat en had de gemeente meer onderzoek moeten doen naar de aanwezigheid van vleermuizen in het gebied.

Overgang meer dicht dan open

Overbetuwe wil de spoorwegovergangen aan de Rijksweg-Noord en Eerste Weteringsewal in Elst aanpakken, omdat deze door het drukke treinverkeer soms meer dicht dan open zijn. Zo moet het verkeer aan de Rijksweg-Noord soms wachten tot er drie treinen zijn gepasseerd. Voor meerdere inwoners van Elst een bron van ergernis.
De kruisingen worden vervangen door een ondergrondse tunnel en een viaduct.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!