Nieuws

De Stelling: 'De politie lost maar 30 procent van de zaken op, ik voel me niet meer veilig'

Veel mensen zullen het herkennen: je bent slachtoffer van een misdrijf, doet aangifte maar daarna hoor je helemaal niets meer. In Oost Nederland loste de politie de afgelopen vijf jaar gemiddeld 30 procent van de zaken op. Voel jij je nog veilig? Laat het ons weten en reageer hieronder op De Stelling van GLD. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Veel mensen zullen het herkennen: je bent slachtoffer van een misdrijf, doet aangifte maar daarna hoor je helemaal niets meer. In Oost Nederland loste de politie de afgelopen vijf jaar gemiddeld 30 procent van de zaken op. Voel jij je nog veilig? Laat het ons weten en reageer hieronder op De Stelling van GLD.
Er is een duidelijke oorzaak aan te wijzen voor het lage percentage opgeloste zaken: De capaciteit bij de politie maar ook bij het Openbaar Ministerie en de rechtbank is te laag, aldus regioburgemeester Hubert Bruls en politiechef Oscar Drost.
Omroep Gelderland is benieuwd hoe jij over deze situatie denkt. Stem nu mee!
Praat mee over de stelling bij Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook, of stuur een mailtje naar destelling@gld.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!