Nieuws

De Stelling: 'Dry January? Ik doe mee!'

Na de feestdagen een maand lang geen alcohol drinken, steeds meer mensen wagen zich eraan. Doe jij mee? Reageer hieronder op De Stelling van GLD. © Pixabay
Na de feestdagen een maand lang geen alcohol drinken, steeds meer mensen wagen zich eraan. Doe jij mee? Reageer hieronder op De Stelling van GLD.
Dry January is sinds 2013 een begrip in Engeland. Sinds twee jaar hebben we ook een Nederlandse variant: 'IkPas'. Dit jaar doen 32.000 mensen mee aan die actie, 9000 meer dan vorig jaar.
De deelnemers proberen een maand lang van de alcohol af te blijven. En dat is natuurlijk knap lastig in een maand die traditiegetrouw bol staat van de nieuwjaarsborrels.
Wat zijn de effecten van zo'n alcoholvrije maand? Volgens de Jellinek kliniek, expert op het gebied van verslaving, kun je op korte termijn al voordelen ervaren. Denk aan een betere nachtrust, gewichtsverlies en een betere huid. Maar als je na een maand rust weer gaat drinken, zal het op lange termijn weinig effect hebben.
Hoe staat het in onze provincie met het alcoholgebruik in januari? Doe jij mee?
Praat mee over de stelling bij Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook, of stuur een mailtje naar destelling@gld.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!