Nieuws

Oud-voetballer Johan Pater (38) ontwaakt uit coma na hartaanval

Johan Pater (in het wit) in een kopduel in 2005.
Voormalig profvoetballer Johan Pater is weer bij kennis. Hij werd ongeveer een maand terug getroffen door een hartstilstand en raakte in coma, maar is daaruit ontwaakt. Dat schrijft een vriend van Pater op Facebook. © ANP
EDE - Voormalig profvoetballer Johan Pater is weer bij kennis. Hij werd ongeveer een maand terug getroffen door een hartstilstand en raakte in coma, maar is daaruit ontwaakt. Dat schrijft een vriend van Pater op Facebook.
Pater (38) werd getroffen door een hartaanval in het ziekenhuis waar hij verblijft. De voormalige speler van onder meer Vitesse (jeugd), PSV, Go Ahead Eagles, Volendam en AGOVV had verder een dubbele longontsteking.
Het is nog afwachten hoe Pater herstelt. Hij reageert volgens het bericht langzaam om wat er om zich heen gebeurt. Hij herkent vrienden en familie, maar communiceren gaat nog lastig. 

Gescout door Vitesse

De in Ede geboren aanvaller begon met voetballen bij KSV Fortissimo in zijn gemeente. Al snel werd hij gescout door Vitesse, waarna hij de jeugdopleiding daar volgde. Hij zou nooit een wedstrijd voor de Arnhemmers spelen.
Op 15-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar PSV. Na zijn profloopbaan voetbalde hij nog bij het Wageningse WAVV en VV Lunteren.
Hij heeft een kledinglijn met de naam Helemaal Knettâhh.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!