Nieuws

Amsterdamse studenten doen onderzoek naar groene ruimtes in Ede

Zestig studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaan in de week van 6 januari langs de deuren in Ede om te peilen wat burgers vinden van groene ruimtes in de stad. De gemeente wil inwoners uiteindelijk inzetten om de lokale biodiversiteit te versterken. © Pixabay
EDE - Zestig studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaan in de week van 6 januari langs de deuren in Ede om te peilen wat burgers vinden van groene ruimtes in de stad. De gemeente wil inwoners uiteindelijk inzetten om de lokale biodiversiteit te versterken.
De studenten onderzoeken onder meer hoe inwoners de groene ruimtes beleven en wat zij er belangrijk aan vinden. 'Ede wil de biodiversiteit in de gemeente beschermen en versterken. Dit vraagt om ondersteuning van de bewoners', stelt de UvA. Volgens de universiteit houdt de burger zich meer bezig met milieuvraagstukken als de buurtbinding sterker is.

Interviews aan de deur

Een week lang lopen studenten van deur naar deur in twintig verschillende wijken. Ze nemen enquêtes af, interviewen burgers en ondervragen experts. 'Ik hoop dat dit onderzoek waardevolle info oplevert over hoe we onze inwoners kunnen betrekken bij het vormen van de groene ruimtes', reageert wethouder Willemien Vreugdenhil.
Op vrijdag 10 januari worden de eerste resultaten gepresenteerd in De Fietser.