Instellingen

Man scheldt politie uit op Facebook en krijgt geldboete

Een 53-jarige man uit Borculo heeft een geldboete gekregen. Hij had een beledigende reactie op een Facebook-bericht van een politieteam uit Overijssel geplaatst, zo werd maandagavond bekend. © Pixabay
BORCULO - Een 53-jarige man uit Borculo heeft een geldboete gekregen. Hij had een beledigende reactie op een Facebook-bericht van een politieteam uit Overijssel geplaatst, zo werd maandagavond bekend.
De man reageerde onder een bericht met de afkorting A.C.A.B., dat staat voor All Cops Are Bastards. Een vrije vertaling van alle agenten zijn klootzakken.
De politie wist de man op te speuren. Een rechter besloot vervolgens dat er sprake is van een strafbare belediging en legde een geldboete op. 
'Het gebruik van dit soort woorden is niet aan te raden, ook niet wanneer je denkt dit anoniem vanachter een toetsenbord te kunnen doen. De politie is hier scherp op en zal degene dan ook trakteren op een proces-verbaal', schrijft de hulpdienst maandag op Facebook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!