Nieuws

Jongen (13) die werd gered uit brandend huis zat vast op zolder

Het kind dat zondagavond op de Jan Steenlaan in Ede uit een brandend huis werd gehaald, maakt het 'naar omstandigheden goed'. Het gaat om een 13-jarige jongen. Dat meldt de politie maandag. © GinoPress
EDE - Het kind dat zondagavond op de Jan Steenlaan in Ede uit een brandend huis werd gehaald, maakt het 'naar omstandigheden goed'. Het gaat om een 13-jarige jongen. Dat meldt de politie maandag.
De buren roken zondag rond 18.00 uur een brandlucht en sloegen alarm. De politie die op de melding afging, kreeg twee minuten later het bericht dat er nog een jongen binnen zat.

Met rookmaskers naar binnen

Eenmaal ter plaatse zagen de agenten een jongen op zolder zitten, met de benen uit het raam. Omdat de politie in een brandend gebouw niet naar binnen mag, werd gezocht naar een ladder om de jongen via de buitenkant uit het huis te krijgen. 'Behoorlijk frustrerend als je weet dat er een jongen van 13 in de woning aanwezig is', schrijft de politie op Facebook.
Gelukkig arriveerde de brandweer snel. Die gingen met rookmaskers het huis binnen en haalden de jongen naar buiten.
De brand was snel onder controle, waardoor de schade beperkt bleef. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een pan op het fornuis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!