Nieuws

NEC wint twee keer op één dag tijdens trainingskamp in Spanje

ESTEPONA - NEC heeft zondag twee oefenwedstrijden gewonnen. De basis versloeg Lincoln Red Imps uit Gibraltar en de reserves wonnen van derde divisionist VVSB.
NEC begon uitstekend tegen de nummer drie van Gibraltar. De tegenstander werd goed afgejaagd en met name Anthony Musaba was niet te houden. De bevlogen aanvaller werd zelfs een keer met een grove overtreding naar de grond gewerkt.
Na een mooie aanval zorgde Ole Romeny voor de openingstreffer. Hij werkte een voorzet van Jonathan Okita in de bovenhoek. In de slotfase van de eerste helft werd het minder aan de kant van NEC. Lincoln Red Imps was een paar keer gevaarlijk met vrije trappen, maar kwam niet tot scoren.

Voorsprong verdubbeld

Tien minuten na rust verdubbelde NEC de voorsprong. Opnieuw was het Romeny die scoorde, dit keer na goed voorbereidend werk van Zian Flemming en Musaba. Hetzelfde trio liet vervolgens goede kansen liggen op een derde goal voor de Nijmegenaren. Lincoln ging ondertussen verder met het maken van forse overtredingen.
Jellert van Landschoot werd nog gevaarlijk met een schot na een mooie aanval, maar in het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord. Rens van Eijden was de beste man aan de zijde van NEC. De aanvoerder was ook nadrukkelijk aanwezig met zijn coaching.

Nog een zege

De reserves van NEC zorgden voor de tweede overwinning van de dag. Na een wervelend begin werd het 1-0 toen een bal van Terry Sanniez in eigen doel werd gewerkt. Via een strafschop werd het 1-1, maar na rust tikte Etien Velikonja (foto) van dichtbij de 2-1 binnen.
De 17-jarige Dirk Proper maakte het meeste indruk van de tweede keus van NEC.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!