Nieuws

Marcouch zoekt hulpverleners op na flatbrand: 'Ik tril nog na'

De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch heeft zaterdag een bezoek gebracht aan de hulpverleners van de fatale flatbrand op nieuwjaarsnacht. Hij sprak met politieagenten, brandweerlieden en ambulancepersoneel. 'Dat was gisteren en ik tril nog na', schrijft hij zondag op Facebook. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch heeft zaterdag een bezoek gebracht aan de hulpverleners van de fatale flatbrand op nieuwjaarsnacht. Hij sprak met politieagenten, brandweerlieden en ambulancepersoneel. 'Dat was gisteren en ik tril nog na', schrijft hij zondag op Facebook.
Marcouch stond 's ochtends in de brandweerkazerne in Arnhem-Noord samen met de betrokken hulpverleners stil bij de ramp van de jaarwisseling aan het Gelderseplein. In het bericht op Facebook bedankt hij de hulpverleners voor hun inzet. 'Dankzij helden als zij kunnen wij in vertrouwen leven, werken, leren en ook wonen.'

Verzoek van familie

Bij de brand in de portiek van de flat kwam een gezin vast te zitten in de lift. De vader en zoon overleefden dat niet, moeder en dochter raakten ernstig gewond.
De familie wil niet publiekelijk reageren op het drama, zo laat Marcouch weten. Ze hebben volgens de burgemeester 'een grote behoefte aan rouwen in stilte met familie en naasten' en vragen onder meer journalisten om terughoudend om te gaan met informatie over hen.
'Op het Gelderseplein is de ellende nog lang niet voorbij', schrijft Marcouch verder. Wel kunnen flatbewoners sinds zaterdag de noodlift nemen. 'Ik merk dat de medewerkers van Vivare dit hele weekend doorwerken om alle bewoners huis aan huis te kunnen bezoeken. Zoals ook de brandwachten en de slachtofferhulp er dagelijks voor ze zijn', aldus de burgemeester.

Positieve reacties

Marcouch krijgt onder het bericht veel positieve reacties. 'Ik vind het heel bijzonder hoe je communiceert als burgemeester over dit drama. Heel professioneel maar ook persoonlijk en betrokken', reageert iemand. 'Fijn dat u aandacht hebt voor álle betrokkenen', zegt een ander.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!