Nieuws

Herdenkingsplek in basisschool na flatbrand Arnhem

Leerlingen van De Parkschool in Arnhem staan maandagochtend samen met hun ouders en leerkrachten uitgebreid stil bij het drama in de nieuwjaarsnacht in de flat aan het Gelderseplein. De 4-jarige Jelle overleefde dat niet. Hij was net als zijn 8-jarige zus Romy leerling van De Parkschool. Romy raakte ernstig gewond. © PXFuel
ARNHEM - Leerlingen van De Parkschool in Arnhem staan maandagochtend samen met hun ouders en leerkrachten uitgebreid stil bij het drama in de nieuwjaarsnacht in de flat aan het Gelderseplein. De 4-jarige Jelle overleefde dat niet. Hij was net als zijn 8-jarige zus Romy leerling van De Parkschool. Romy raakte ernstig gewond.
Maandag komen de leerlingen van De Parkschool voor het eerst na de kerstvakantie en de fatale brand weer naar hun school aan de Kinderkamp in Arnhem-Noord. Er komt onder meer een herdenkingsplekje waar leerlingen stil kunnen staan bij het heftige nieuws. Kinderen die dat willen, kunnen daar een boodschap achterlaten. 
Jelle en en Romy stonden vlak na oud en nieuw samen met hun ouders in een lift die door brand stil kwam te hangen. Naast Jelle kwam ook de 39-jarige vader van het gezin om het leven. De 36-jarige moeder belandde net als Romy met ernstige verwondingen in het ziekenhuis.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Herdenkingsplek in basisschool na nieuwjaarsdrama Arnhem

Persoonlijke informatie naar ouders

'We schrikken hier heel erg van', zegt een woordvoerster van het schoolbestuur. 'Ons team is vrijdag bij elkaar gekomen om voorbereidingen te treffen voor maandag.' De school informeerde alle ouders van de klassen van Jelle en Romy vrijdag persoonlijk over de situatie. Andere ouders krijgen dit weekend een nieuwsbrief met informatie.

Deskundige begeleiding

Maandag zijn ook alle ouders welkom op school. De klassen van Jelle en Romy staan op eigen wijze stil bij het drama gebeurtenis. De school heeft deskundige begeleiding ingeschakeld, onder wie medewerkers van de GGD en Slachtofferhulp.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!