Nieuws

Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020 van start! Doe jij mee?

Een mistige zonsopkomst, pasgeboren zwijntjes, de paarse heide en burlende herten. Al meer dan 20 jaar komen er op de redactie van BuitenGewoon de mooiste Gelderse natuurfoto’s voorbij. Daarom heeft BuitenGewoon de Gelderse Natuurfotowedstrijd in het leven geroepen.
Ga jij ieder weekend gewapend met je camera de natuur in? Of heb je tijdens een wandeling bij toeval een ‘lucky shot’ gemaakt? Iedereen mag meedoen! BuitenGewoon is op zoek naar de mooiste Gelderse natuurfoto gemaakt in het afgelopen jaar (1 januari 2019 t/m nu).
 

Hoe werkt het?

Vanaf 1 februari kun je jouw mooiste foto insturen via de website van BuitenGewoon.
De wedstrijd bestaat uit vijf categorieën:
  • Landschap
  • Macro
  • Dieren
  • Vogels
  • Jaarthema: Mens in de natuur
Een kritische blik is geboden want in iedere categorie kan je maar met één foto meedoen. Insturen kan tot en met 29 februari.
Uit alle inzendingen kiest de jury voor iedere categorie 10 kanshebbers. Deze worden op 30 maart gepubliceerd op onze website. Al deze 50 foto's maken kans op de volgende prijzen: winnaar per categorie, de juryprijs en de publieksprijs.
De prijsuitreiking van de juryprijs en de winnaar per categorie vindt plaats op het natuurfestival Beleef BuitenGewoon, zondag 7 juni bij Buitenplaats Beekhuizen.

Publieksprijs

Van 30 maart tot en met 26 april kan het publiek zijn of haar stem uitbrengen op de 50 geselecteerde foto's. De foto met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De winnaar van de publieksprijs zal op 29 april bekend gemaakt worden bij het Provinciehuis in Arnhem. Benieuwd of je nog in de race bent voor de juryprijs of de winnaar per categorie? Tijdens dit feestelijke moment bij het Provinciehuis wordt ook de shortlist bekend gemaakt. De jury geeft per categorie prijs welke 5 fotografen nog kans maken op de winst.
Deze shortlist van 25 foto's en de winnaar van de publieksprijs zullen tot het eind van het jaar als reizende expositie door de provincie te zien zijn.

De Jury

De inzendingen worden beoordeeld door een driekoppige jury bestaande natuurfotografen Johan van der Wielen en Harvey van Diek en vormgever van Geldersch Landschap & Kasteelen Jennie Burgers. 
Jurylid Harvey van Diek geeft nog wat tips (tekst gaat verder onder de video):
Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020 van start! Doe jij mee?

Prijzen


Juryprijs
Is jouw foto de mooiste Gelderse natuurfoto van het afgelopen jaar? Dan win je een exclusieve privé masterclass naar keuze (landschap, macro of nachtfotografie) van natuurfotograaf en jurylid Johan van der Wielen én een reportage in Mooi Gelderland. Het natuurmagazine van Gelderland dat elk kwartaal op de mat van ruim 45.000 leden van Geldersch Landschap & Kasteelen valt.

Publieksprijs

Jouw winnende foto afgedrukt in groot formaat op hoogwaardig materiaal. Daarnaast word je foto opgenomen als ansichtkaart in de GLK kalender 2021.

Winnaar per categorie

Ben jij de winnaar van één van de vijf categorieën? Dan wordt jouw foto opgenomen als ansichtkaart in de GLK kalender 2021.
Alle winnaars krijgen daarnaast 1 jaar gratis donateurschap van Geldersch Landschap & Kasteelen. Daardoor krijg je onder andere vier keer het magazine Mooi Gelderland en kan je gebruik maken van vele voordelen zoals gratis toegang tot de kastelen en veelal gratis deelname aan wandelingen en bijzondere fietsexcursies met de boswachter. Dit donateurschap stopt automatisch.

Deel je foto's met ons

Dagelijks krijgen wij de mooiste foto's binnen via onze Facebookgroep Natuur in Gelderland en via de hashtag #buitengewoon_gld op Instagram. Deel ook jouw foto's met ons!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!