Nieuws

Renovatie Waalbrug op schema: fietsers verhuizen naar andere kant

Werkzaamheden aan de Waalbrug.
Fietsers die Nijmegen via de Waalbrug willen verlaten, hebben vanaf dinsdag weer een eigen fietspad. Ze kunnen over het nieuwe betondek aan de oostzijde van de brug, waar de afgelopen maanden hard aan is gewerkt. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Fietsers die Nijmegen via de Waalbrug willen verlaten, hebben vanaf dinsdag weer een eigen fietspad. Ze kunnen over het nieuwe betondek aan de oostzijde van de brug, waar de afgelopen maanden hard aan is gewerkt.
De fietsers richting Lent kunnen tussen de bogen blijven, evenals het werkverkeer en de hulpdiensten. Ze moeten voorlopig over beton, want er wordt pas geasfalteerd als ook het betondek van de andere zijde van de brug is vervangen.
De situatie vanaf dinsdag 7 januari.
Fietsers die Nijmegen via de Waalbrug willen verlaten, hebben vanaf dinsdag weer een eigen fietspad. Ze kunnen over het nieuwe betondek aan de oostzijde van de brug, waar de afgelopen maanden hard aan is gewerkt. © Rijkswaterstaat
Voor het andere verkeer verandert er niets. Auto's die Nijmegen uit rijden, blijven de weg rechts van de bogen gebruiken. Auto's en fietsers naar Nijmegen rijden allemaal aan de rechterkant van de bogen naar de stad.

Werkzaamheden op schema

Afgelopen maart werd begonnen met het groot onderhoud aan de Waalbrug. Met de start van de vervanging van het betondek aan de westkant gaat de renovatie een nieuwe fase in. In oktober 2020 moeten er weer vier rijstroken beschikbaar zijn voor het verkeer.
De renovatie van de boogbrug ligt volgens Rijkswaterstaat op schema, al is nog niet bekend wanneer alle werkzaamheden zijn afgerond.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!