Nieuws

Nijmeegse dj op podium van Amerikaans megafestival Coachella

Publiek gaat uit zijn dak tijdens Coachella in 2019.
De Nijmeegse dj Satori is dit jaar te zien op het Amerikaanse festival Coachella, een van de grootste muziekevenementen ter wereld. Djordje Petrovic, zoals zijn echte naam luidt, mag twee dagen optreden. © ANP
COACHELLA - De Nijmeegse dj Satori is dit jaar te zien op het Amerikaanse festival Coachella, een van de grootste muziekevenementen ter wereld. Djordje Petrovic, zoals zijn echte naam luidt, mag twee dagen optreden.
Coachella wordt in twee weekenden in april gehouden in de plaats Indio in Californië, ten oosten van Los Angeles. Beide weekenden hebben dezelfde programmering. Dj Satori, die elektronische muziek maakt, mag 12 en 19 april op het podium op.

Grote namen op festival

Behalve dj Satori is ook Altin Gün geboekt, een groep uit Amsterdam die Turkse psychedelische folkrock maakt. Andere namen die vrijdag zijn aangekondigd, zijn Rage Against the Machine, Radiohead-zanger Thom Yorke, dj Calvin Harris, Lana del Rey, Frank Ocean, Fatboy Slim, Lewis Capaldi, Lil Nas X en Carly Rae Jepsen.
Het Amerikaanse festival trekt jaarlijks ongeveer 250.000 bezoekers. Altin Gün en Satori zijn niet de eerste Nederlanders op Coachella. In 2018 gaf de Zoetermeerse dj San Holo een optreden op het festival.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!