Nieuws

Zo geef je de egels in je tuin een veilig winterplekje

Een egel in een egelhuisje.
Het is koud en guur buiten. De winter is zeker weten begonnen. Ook voor de natuur, want veel dieren gaan in winterslaap. Bijvoorbeeld de egel. die dan kwetsbaarder is dan normaal. Daar kan jij in de winter een handje bij helpen. © Omroep Gelderland
Het is koud en guur buiten. De winter is zeker weten begonnen. Ook voor de natuur, want veel dieren gaan in winterslaap. Bijvoorbeeld de egel. die dan kwetsbaarder is dan normaal. Daar kan jij in de winter een handje bij helpen.
Egels zoeken een veilig plekje op om hun winterslaap te doen. In jouw tuin bijvoorbeeld. Je kan ze dan helpen door een egelhuisje neer te zetten. In de herfst deden veel mensen dat al. In de nieuwjaarsaflevering van BuitenGewoon praat presentator Harm Edens met Merel Klaarmond van de Egelwerkgroep.
De tekst gaat verder onder de video.
Zo geef je de egels in je tuin een veilig winterplekje
De egel zoekt de rust op. Daarom is het goed om het huisje ver achterin de tuin te zetten. 'De egel houdt van rust. Het liefst dus een beetje tussen het groen in de struiken', vertelt Klaarmond. Als je zelf een huisje maakt moet je hem vooral niet verven. 'Egels hebben een sterke neus en willen dat niet. Bovendien is veel verf ook giftig.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!