Nieuws

Woningstichting start met bouw noodlift bij flat

Woningstichting Vivare begint donderdag met de bouw van een noodlift bij de flat aan het Gelderseplein in Arnhem waar in de nieuwjaarsnacht brand woedde. Bij die brand kwamen een vader en zijn zoontje om het leven. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Woningstichting Vivare begint donderdag met de bouw van een noodlift bij de flat aan het Gelderseplein in Arnhem waar in de nieuwjaarsnacht brand woedde. Bij die brand kwamen een vader en zijn zoontje om het leven.
De flat had één ingang, met een trap en een lift. Die zijn beiden na de brand niet bruikbaar. Bij de flat is op nieuwjaar al een noodtrap geplaatst. Toen is er ter plaatse ook gekeken hoe daar een tijdelijke lift gebouwd kan worden, zodat ook minder valide mensen de flat in en uit kunnen, aldus een woordvoerder van Vivare. Donderdag wordt begonnen met het graven van de fundering voor die lift.  
Volgens de woordvoerder ligt nu de prioriteit om er voor te zorgen dat iedereen de flat in en uit kan: 'Mensen die dat nog niet kunnen, hebben gisteren al bezoek gehad met de vraag wat ze nodig hadden. Er lopen donderdag ook zoveel mogelijk mensen van Vivare rond om vragen te beantwoorden. Naast de flat zit een informatiepunt waar de deur altijd open staat en iedereen zo terecht kan.'
Zie ook
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!