Nieuws

Gewonde bij brand op bovenverdieping in Arnhem, één persoon van dak gehaald

Bij een brand op de bovenverdieping van een pand aan de St. Antonielaan in Arnhem is woensdag een persoon gewond geraakt. De man is met diverse brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd. © Patrick Apenhorst / Persbureau Heitink
ARNHEM - Bij een brand op de bovenverdieping van een pand aan de St. Antonielaan in Arnhem is woensdag een persoon gewond geraakt. De man is met diverse brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd.
Een tweede persoon is van het dak gehaald. Een woordvoerder van de brandweer zegt dat het een buurman betrof die de brand aan het blussen was. Over zijn omstandigheden is niets bekend. 
De gewonde man woonde op de bovenste verdieping. Een buurvrouw zegt dat ze hem om hulp hoorde roepen. De brandwonden aan zijn handen en voeten zouden behoorlijk zijn. 

Woningen onbewoonbaar verklaard

De brandweer heeft drie woningen onbewoonbaar verklaard na de brand. Een vierde woning heeft rookschade opgelopen, maar lijkt nog bewoonbaar. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Voor de getroffen bewoners wordt tijdelijk elders onderdak geregeld. 
Een opgeroepen traumahelikopter voor de brand aan de St. Antonielaan werd weer afgemeld. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!