Nieuws

Streep door vuurwerkshow Bruchem door mist

De vuurwerkshow in Bruchem gaat deze jaarwisseling niet door vanwege de mist. De show is verplaatst naar nieuwjaarsdag 19.00 uur. Dat heeft de organisatie, die bestaat uit dorpsjeugd, met de gemeente Zaltbommel afgesproken. © Pixabay
BRUCHEM - De vuurwerkshow in Bruchem gaat deze jaarwisseling niet door vanwege de mist. De show is verplaatst naar nieuwjaarsdag 19.00 uur. Dat heeft de organisatie, die bestaat uit dorpsjeugd, met de gemeente Zaltbommel afgesproken.
In Bruchem wordt al jaren een vuurwerkshow georganiseerd. Daarvoor worden sponsoren gezocht en geld ingezameld in het dorp. Volgens Corné de Koning, eigenaar van het café in het dorp, komen er altijd veel mensen op af. Hij verwacht bovendien dat het morgen nog drukker zal zijn, omdat dan ook mensen uit omliggende dorpen naar Bruchem zullen komen.
De Koning baseert zich op een aantal jaren geleden. Toen werd de vuurwerkshow ook afgelast vanwege mist en naar een week later verplaatst. Volgens hem was het toen drukker dan ooit. 
De vuurwerkshow is ooit ontstaan om overlast tijdens de jaarwisseling tegen te gaan. De laatste jaren verloopt die in Bruchem rustig.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!