Nieuws

De grote schoonmaak kan beginnen: geld verdienen met vuurwerkrommel

Een enkeling ging woensdag al de straat op, maar het echte werk moet donderdag verricht worden. Veel Gelderse gemeenten hopen een keur aan volle afvalzakken met vuurwerk te ontvangen. Want zoals ieder jaar liggen de straten na de jaarwisseling weer bezaaid met vuurpijlen, sterretjes, rotjes en ander vuurwerk. © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Een enkeling ging woensdag al de straat op, maar het echte werk moet donderdag verricht worden. Veel Gelderse gemeenten hopen een keur aan volle afvalzakken met vuurwerk te ontvangen. Want zoals ieder jaar liggen de straten na de jaarwisseling weer bezaaid met vuurpijlen, sterretjes, rotjes en ander vuurwerk.
Waar sommige mensen uit eigen beweging hun straatje schoonvegen, hebben anderen een zetje in de rug nodig. En veel gemeentes geven dat zetje, in de vorm van loten en geld bijvoorbeeld. Zo kon je op veel plekken in het oude jaar al speciale zakken afhalen die donderdag gebruikt kunnen worden om vuurwerkafval in te verzamelen.
Bekijk hier de reportage. Tekst loop door onder de video.
Vuurwerkinzamelactie Harderwijk

Voor wat hoort wat

In de gemeente Harderwijk krijg je voor het derde jaar op rij één euro per zak vuurwerkafval. In Duiven en Westervoort bundelen de gemeenten hun krachten en volgen het voorbeeld uit Harderwijk. Veel kinderen maken er samen met hun ouders een ware sport van om zoveel mogelijk zakken in te leveren. In Wijchen doen ze het jaarlijks met loten die je krijgt als je een volle zak inlevert. Voor elke vijf kilo krijg je één lot en met dat lot zijn dan weer grote prijzen te winnen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!