Nieuws

Zwaan kiest A28 bij Nijkerk als startbaan

De A28 bij Nijkerk werd zondag heel even volledig dichtgegooid om een zwaan te redden. Het dier wilde van geen wijken weten en moest en zou de snelweg gebruiken om op te stijgen. © Dierenambulance Nijkerk/Facebook
NIJKERK - De A28 bij Nijkerk werd zondag heel even volledig dichtgegooid om een zwaan te redden. Het dier wilde van geen wijken weten en moest en zou de snelweg gebruiken om op te stijgen.
De dierenambulance kreeg in de middag een paar meldingen van een zwaan op de A28. Een ambulance reed toevallig op die snelweg en was snel ter plaatse. 'Ik was op twee kilometer afstand en heb gelijk Rijkswaterstaat gebeld', vertelt Alfred de Wild van de Dierenambulance Nijkerk op Radio Gelderland
Bekijk de beelden (tekst gaat verder onder de video):
Zwaan kiest A28 bij Nijkerk als startbaan
De snelheid op de A28 was al teruggebracht en na contact met Rijkswaterstaat werd het gehele verkeer stilgelegd. 'Hierdoor kreeg onze vrijwilliger de kans en de ruimte om de zwaan te laten opstijgen waarbij het dier de rijbanen als startbaan kon gebruiken. Om het met de woorden van onze vrijwilliger te zeggen: A28 stilgezet en de KLM kon opstijgen', schrijft de Dierenambulance Nijkerk op Facebook.
Door de snelle actie duurde het oponthoud slechts vijf minuten. 'Een zwaan op de A28 komt wel paar keer per maand voor. De meeste gaan via het weiland weer weg, maar deze was echt van plan via de snelweg weg te vliegen', aldus De Wild.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!