Nieuws

Museumkaart ook geldig bij Villa Mondriaan in Winterswijk

Museum Villa Mondriaan.
Villa Mondriaan is vanaf volgend jaar ook met de Museumkaart te bezoeken, meldt het Winterswijkse museum maandag. Dat betekent dat alle kaarthouders gratis naar binnen mogen. © Bert Nijman
WINTERSWIJK - Villa Mondriaan is vanaf volgend jaar ook met de Museumkaart te bezoeken, meldt het Winterswijkse museum maandag. Dat betekent dat alle kaarthouders gratis naar binnen mogen.
Wie in de eerste maanden van 2020 een bezoek brengt, krijgt ook een gratis kop koffie of thee in het nieuwe café Bijzonder Gewoon. Daar wordt gewerkt met medewerkers met een beperking.

Jongste museumdirecteur van Nederland

Het zes jaar oude museum wordt sinds een jaar gerund door Charlotte Rixten. Zij is met haar 26 jaar de jongste museumdirecteur van Nederland.
'Toen ik begon vroeg iedereen zich af of ik al wel een heel museum draaiende kon houden', zegt Rixten. 'Om nu in het eerste jaar die verwachtingen te overtreffen en zo’n grote stap met het museum te maken, voelt heel erg goed.'
Rixten heeft onder meer gezorgd voor acht nieuwe tentoonstellingen. Ook is Villa Mondriaan nu een officieel geregistreerd museum.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!