Instellingen

Honderden luiden nieuwe jaar in met frisse duik

Nieuwjaarsduik in Braamt.
Honderden Gelderlanders doken woensdag weer letterlijk het nieuwe jaar in. In recreatieplas Stroombroek in Braamt gingen ze ook kopje onder, maar met het goede doel in het achterhoofd. Want de nieuwjaarsduik was daar tevens het startsein voor de inschrijving van Swim to Fight Cancer Achterhoek dat daar op 13 september plaatsvindt. © Omroep Gelderland

BRAAMT - Honderden Gelderlanders doken woensdag weer letterlijk het nieuwe jaar in. In recreatieplas Stroombroek in Braamt gingen ze ook kopje onder, maar met het goede doel in het achterhoofd. Want de nieuwjaarsduik was daar tevens het startsein voor de inschrijving van Swim to Fight Cancer Achterhoek dat daar op 13 september plaatsvindt.

Mensen die na de duik de smaak te pakken hadden, konden ter plekke hun gegevens achterlaten voor een inschrijving voor Swim to Fight Cancer Achterhoek.

Kijk de beelden terug (tekst gaat verder onder de video):

De opbrengst gaat net zoals voorgaande twee edities naar Stichting Fight cancer, een organisatie die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie van KWF Kankerbestrijding. Voor 2020 is een gedeelte van de donaties gereserveerd voor de afdeling Oncologie van het Doetinchemse Slingeland Ziekenhuis.

Duik nu of zwem later

Ook in Nijmegen werd gedoken voor het goede doel. Daar ging het om bewustwording voor klimaatverandering. Onder het motto: duik nu of zwem later, organiseert Milieudefensie daar de klimaatduik.

'Nijmegen heeft de Waal al verbreed om het overstromingsgevaar te verminderen', zegt organisator Lisa Busink. 'Met de Klimaatduik roepen wij Den Haag op om meer te doen om klimaatverandering tegen te gaan, anders moeten we over een paar jaar wéér de Waal verbreden in Nijmegen.'

Na de duik was er bij beide evenementen erwtensoep, maar die in Nijmegen was - hoe kan het ook anders - vegan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!