Nieuws

Vader die dochtertje stelselmatig misbruikte, moet de cel in

Een 42-jarige man uit Lobith is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, omdat hij zijn dochter vanaf haar zesde stelselmatig heeft misbruikt. Daarnaast moet hij haar een schadevergoeding van 5.000 euro betalen. © Needpix.com
LOBITH - Een 42-jarige man uit Lobith is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, omdat hij zijn dochter vanaf haar zesde stelselmatig heeft misbruikt. Daarnaast moet hij haar een schadevergoeding van 5.000 euro betalen.
Volgens de rechter verrichtte de vader steeds ernstigere seksuele handelingen bij haar. Hoelang de ontucht precies heeft geduurd, is niet bekend. Het misbruik stopte pas toen de dochter het tegen familieleden vertelde, want die confronteerde de vader ermee.

Afhankelijk van vader

Het meisje was afhankelijk van de zorg van haar vader. 'Hij heeft haar vertrouwen in hem op een schokkende manier misbruikt en hiermee de geestelijke en lichamelijke integriteit van het meisje geschaad', stelt justitie.
De rechter neemt het de vader kwalijk dat hij zelf niet stopte met het misbruik. De man heeft deels bekend. Justitie had vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, geëist.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!