Nieuws

Honderden internationale studenten naar Nijmegen voor WK wielrennen

Foto van Poolse deelnemer uit 2018 - WUCC
Nijmegen is volgend jaar gaststad tijdens het WK wielrennen voor studenten. Er komen ongeveer 350 sporters uit meer dan 40 verschillende landen naar de Waalstad. De wedstrijden vinden plaats rondom de Ooijpolder, Berg en Dal en op de campus van de Radboud Universiteit.
NIJMEGEN - Nijmegen is volgend jaar gaststad tijdens het WK wielrennen voor studenten. Er komen ongeveer 350 sporters uit meer dan 40 verschillende landen naar de Waalstad. De wedstrijden vinden plaats rondom de Ooijpolder, Berg en Dal en op de campus van de Radboud Universiteit.
Het wereldkampioenschap voor studenten is een tweejaarlijks evenement. In 2018 streken de sporters neer in het Portugese Braga. Nog nooit waren er zoveel aanmeldingen als voor de komende editie in Nijmegen.

'Recordeditie'

'Alles wijst erop dat Nijmegen in 2020 gaststad zal zijn van een recordeditie van het WK wielrennen voor studenten. Veertig landen hebben hun deelname al bevestigd. Dit waren er bij eerdere edities niet meer dan 26', zegt de organisatie. 
Deelnemers komen uit allerlei verschillende landen: van Japan tot Amerika en van Oekraïne tot Nieuw-Zeeland. Deelnemen kan alleen als student. Tijdens de vorige editie in Portugal pakte de Nederlandse Adne van Engelen nog goud tijdens de wegwedstrijd.

Vier disciplines

De openingsceremonie in Nijmegen zal op 9 juni plaatsvinden en het evenement duurt tot en met 14 juni. In vier verschillende disciplines zullen deelnemers het tegen elkaar opnemen. Voorafgaand aan het WK zullen er door de hele provincie evenementen worden georganiseerd. 'Hiermee willen we jong en oud in beweging brengen en ondertussen het hoofdevenement onder de aandacht te brengen', besluit de organisatie. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!