Nieuws

Horrortocht in Bredevoort trekt 1200 bezoekers

BREDEVOORT - Rondom de feestdagen is er genoeg te doen: maar daar dachten ze in Bredevoort anders over. Gerbert Smit en zijn zoon Lars vonden dat er daar weinig te beleven was. En dus bedachten ze een horrortocht die inmiddels is uitgegroeid tot een ware publiekstrekker. Voor de vijfde achtereenvolgende keer stonden de Elfgeestentochten afgelopen weekend op het programma.
'Ze komen er nu zelfs voor uit Alkmaar en Amsterdam naar Bredevoort', zegt Lars Smit. 'Maar er komen vooral veel vriendengroepen, families en mensen uit de buurt op af.' Waar ze begonnen met één dag, duurt het evenement nu twee dagen.
Tekst gaat verder onder de video.
Horrortocht in Bredevoort trekt 1200 bezoekers
In totaal trokken de Elfgeestentochten zo'n 1200 bezoekers. Elk jaar is er een ander thema, dit jaar is dat: Circus of Horror. In een tocht van ruim een uur lopen groepen door de stad, er staan bouwwerken en er lopen acteurs rond die deelnemers en bezoekers de stuipen op het lijf jagen.

Maandenlange voorbereiding

Lars organiseert het evenement met een keur aan vrijwilligers. Winst is er niet bij. 'Het geld dat we overhouden steken we weer in volgend jaar.' Aan die volgende editie beginnen ze maanden voor aanvang al.
'Dan bouwen we allerlei dingen, zoals vuurspuwers, een kop van jut, een poppentuin, een vrouw met baard, noem maar op.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!