Nieuws

Megapartij van 4300 kilo illegaal vuurwerk onderschept in Ochten

trailer met illegaal vuurwerk in Ochten, foto politie
De politie is op een bedrijventerrein in Ochten op een enorme partij illegaal vuurwerk gestuit. Ruim 4300 kilo vuurwerk was opgeslagen in een trailer aan de Bonegraafseweg. Bij de vondst zijn ook twee mannen aangehouden.
OCHTEN - De politie is op een bedrijventerrein in Ochten op een enorme partij illegaal vuurwerk gestuit. Ruim 4300 kilo vuurwerk was opgeslagen in een trailer aan de Bonegraafseweg. Bij de vondst zijn ook twee mannen aangehouden.
'We hebben wel vaker partijen van rond de 1500 kilo die we onderscheppen, maar dit soort hoeveelheden komen we niet vaak tegen', zegt een woordvoerder van de politie. 
Zo'n 4000 kilo van het gevonden vuurwerk mag alleen professioneel mag worden gebruikt, bijvoorbeeld bij shows. De andere 300 kilo was nog zwaarder illegaal vuurwerk, dat helemaal niet mag worden gebruikt.

Verdacht gedrag van twee mannen

De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.30 uur een melding van oplettende burgers die twee mannen hadden gezien die zich verdacht ophielden bij de trailer.
Toen de politie ging kijken vonden ze het vuurwerk en konden ze de verdachten aanhouden. Het gaat om een 19-jarige inwoner van Schijndel en een 18-jarige inwoner van Sint-Michielsgestel.
De twee zitten nog vast.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!