Nieuws

Arnhemmers opgepakt na wilde achtervolging en vechtpartij in Assen

foto Persbureau Meter
Twee mannen uit Arnhem zijn in het Drentse Assen aangehouden na een wilde achtervolging tussen twee auto's. Dat meldt de politie Noord-Nederland. Ook zijn er drie mannen uit Drenthe aangehouden.
ASSEN - Twee mannen uit Arnhem zijn in het Drentse Assen aangehouden na een wilde achtervolging tussen twee auto's. Dat meldt de politie Noord-Nederland. Ook zijn er drie mannen uit Drenthe aangehouden.
De achtervolging begon vrijdag vermoedelijk met een verkeersruzie. De auto's raakten elkaar en crashten uiteindelijk op een rotonde. De betrokken gingen elkaar daarna nog te lijf. Daarbij werden ook slagwapens gebruikt. Een van de betrokkenen raakte gewond bij de vechtpartij. Bij de achtervolging zijn ook een bestuurder van een scootmobiel en een fietser geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeerbord en lantaarnpaal gesneuveld

De politie hield in eerste instantie vier mannen aan. Later werd nog een vijfde betrokkene opgepakt. Het gaat om mannen van 16, 19, 46, 47 en 68 jaar oud. Welke leeftijd de Arnhemmers hebben kon de politie niet zeggen. Het is ook nog niet duidelijk wie welke rol heeft gespeeld. De verdachten zitten allemaal nog vast.
Er waren veel getuigen en die moeten allemaal worden gehoord. De auto's zijn voor onderzoek in beslag genomen. Ook zal er bij de rotonde nog het een en ander moeten worden hersteld. Zo sneuvelde onder meer een verkeersbord en werd een lantaarnpaal volledig omver gereden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!