Nieuws

Grote brand verwoest pand in hartje Scherpenzeel

Een pand in Scherpenzeel is in de nacht van vrijdag op zaterdag grotendeels verwoest door een brand. De vlammen sloegen metershoog uit het pand. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
SCHERPENZEEL - Een pand in Scherpenzeel is in de nacht van vrijdag op zaterdag grotendeels verwoest door een brand. De vlammen sloegen metershoog uit het pand.
De brand ontstond even na 02.00 uur in het gebouw aan het Holevoetplein in het centrum van het dorp. Vanwege de omvang werd al snel opgeschaald naar een zogenoemde middelbrand.
Meerdere korpsen uit de omgeving werden opgeroepen om het vuur te bestrijden. Na een uur was de brand onder controle, meldt een woordvoerder van Veiligheidsregio Gelderland-Midden.
De tekst gaat door onder de video
Grote brand verwoest pand in hartje Scherpenzeel

Helemaal uitgebrand

Het gaat volgens hem om een pand van zo'n 60 bij 20 meter. 'De buitenmuren staan nog overeind, maar verder is het gebouw helemaal uitgebrand.'
Bij het uitbreken van de brand was er niemand in het gebouw. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is.
Het gebouw deed lange tijd dienst als autogarage. Sinds ongeveer een jaar is Stichting Burgerinitiatief Woudenberg er gevestigd, die huishoudens in de omgeving van onder meer voedsel en kleding voorziet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!