Nieuws

Beginnend bestuurder is rijbewijs al kwijt na te veel drankjes

Wie zijn of haar rijbewijs haalt, is in de vijf jaar die volgen officieel een beginnend bestuurder. Voor zo'n automobilist gelden strenge regels: met één drankje op achter het stuur loop je al een risico. Een 22-jarige inwoner van Westervoort is daar nu ook achter. © Matan Segev / Pexels
WESTERVOORT - Wie zijn of haar rijbewijs haalt, is in de vijf jaar die volgen officieel een beginnend bestuurder. Voor zo'n automobilist gelden strenge regels: met één drankje op achter het stuur loop je al een risico. Een 22-jarige inwoner van Westervoort is daar nu ook achter.
De politie in Westervoort laat weten dat het vrijdagochtend een bestuurder aanhield die een alcoholpromillage van ongeveer 0,9 promille had. Voor beginnende bestuurders ligt de limiet echter al bij 0,2 promille. 
Omdat de bestuurder faalde voor de blaastest, moest het rijbewijs worden ingeleverd bij de politie. Voor een alcoholpromille zoals de bestuurder uit Westervoort staat bovendien een boete van 350 euro en in principe ook een twee maanden durende ontzegging van de rijbevoegdheid. Of de ontzegging in dit specifieke geval is uitgedeeld is niet bekend. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!