Nieuws

'Even de kerstkilootjes eraf rennen', meer dan duizend sporters op Derde Kerstdagloop

Honderden hardlopers begonnen vrijdag in Arnhem aan een sportieve onderbreking van de feestdagen. Zij deden mee aan negenentwintigste editie van de Derde Kerstdagloop. Op het programma stonden diverse hardloopafstanden over de Veluwezoom en de Posbank. De maximale afstand was een halve marathon. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Honderden hardlopers begonnen vrijdag in Arnhem aan een sportieve onderbreking van de feestdagen. Zij deden mee aan negenentwintigste editie van de Derde Kerstdagloop. Op het programma stonden diverse hardloopafstanden over de Veluwezoom en de Posbank. De maximale afstand was een halve marathon.
'Traditioneel op Derde Kerstdag, even de kilootjes eraf lopen', vertelt één deelnemer, die elk jaar met zijn zoon de hardloopschoenen aantrekt. 'Het is gewoon heerlijk om hier met je familie een loopje te doen.' De halve marathon staat bekend als één van de zwaarste in Nederland, omdat deelnemers vaak nog een volle maag van het kerstdiner hebben.
Jongere deelnemers begonnen om 11.30 uur als eersten aan een kort rondje van 1 kilometer. De andere afstanden zijn 7, 14 en 21 kilometer, ofwel de halve marathon. Start en finish zijn op sportcomplex Valkenhuizen in Arnhem-Noord.
Bekijk de video:
Derde Kerstdagloop uit de startblokken in Arnhem
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!