Nieuws

Jezus en acrobaten gaan in Nijmegen prima samen

Tussen al het eten en familiebezoek door zou je bijna de oorsprong van het kerstfeest vergeten. Maar op heel veel plekken in Gelderland komen mensen deze dagen bij elkaar om daarbij stil te staan en het te vieren. In Nijmegen gebeurde dat vanochtend op een wel heel ongebruikelijke plek: een circustent. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Tussen al het eten en familiebezoek door zou je bijna de oorsprong van het kerstfeest vergeten. Maar op heel veel plekken in Gelderland komen mensen deze dagen bij elkaar om daarbij stil te staan en het te vieren. In Nijmegen gebeurde dat vanochtend op een wel heel ongebruikelijke plek: een circustent.
De Heilige mis werd daar gevierd onder leiding van Bernard van Welzenes, de Landelijk aalmoezenier voor schippers, kermis en circusbevolking. Doorgaans is Van Welzenes te vinden in het schipperscentrum in de Waalhaven in Nijmegen, maar voor deze eerste kerstdag kwam hij naar de circustent van de familie Freiwald.
Tekst gaat verder onder video:
Jezus en acrobaten gaan in Nijmegen prima samen
Doel van de mis is om vanuit de kerstgedachte een band te smeden tussen de trekkende bevolking als schippers, kermislieden en circusartiesten en de lokale gemeenschap. Naast de vaste onderdelen van de mis als zang en gebed is er in de piste ook ruimte voor circusacts tijdens de dienst.