Nieuws

Nieuwe D66-leider Renkum stoort zich aan 'luidkeels halve waarheden roepen'

Danielle Bondt
Danielle Bondt is de nieuwe fractievoorzitter van D66 Renkum. De 67-jarige Oosterbeekse volgt Mandy Kreuzen (31) op. Kreuzen had het stokje juist vlak voor de zomer van Rein Bouwman overgenomen, maar trekt zich om persoonlijke redenen terug. © D66 Renkum
OOSTERBEEK - Danielle Bondt is de nieuwe fractievoorzitter van D66 Renkum. De 67-jarige Oosterbeekse volgt Mandy Kreuzen (31) op. Kreuzen had het stokje juist vlak voor de zomer van Rein Bouwman overgenomen, maar trekt zich om persoonlijke redenen terug.
Om die reden nam Bondt de functie al sinds oktober waar. In de vorige raadsperiode was zij ook al drie jaar fractievoorzitter. De wisseling zet een verdere stoelendans in gang. Peter Kraak wordt raadslid en Fedde Makkinga neemt de plek van Kraak over als commissielid.

'Politiek is verhard'

Bondt wil zich inzetten om een 'integer positief geluid' te laten horen. Zij stoort zich namelijk aan partijen die 'luidkeels via social media wat roepen en halve waarheden verkondigen' om zo inwoners voor zich te winnen. 'De middelen zijn teruggeschroefd, en dat kunnen we niet altijd bij de inwoner terugleggen. Maar we moeten wel realistisch blijven. Het politieke landschap heeft zich verhard.'
Het kunst- en cultuurbeleid, de huisvesting van de scholen in Doorwerth en goede bibliotheken blijven speerpunten, laat Bondt weten.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.