Nieuws

Wijchenaar (22) stalkt, bedreigt en beledigt vrouw

Ter illustratie.
Een 22-jarige man uit Wijchen hoeft niet meer terug de gevangenis in voor het stalken, bedreigen en beledigen van een vrouw. Hij is maandag veroordeeld tot 277 dagen cel, een straf die hij al in voorarrest had uitgezeten. © Pixabay
WIJCHEN - Een 22-jarige man uit Wijchen hoeft niet meer terug de gevangenis in voor het stalken, bedreigen en beledigen van een vrouw. Hij is maandag veroordeeld tot 277 dagen cel, een straf die hij al in voorarrest had uitgezeten.
De Wijchenaar bedreigde de vrouw onder meer via social media met de dood en gebruikte daarvoor meerdere accounts. Ook beledigde hij haar nog een aantal keer nadat hij geschorst was uit de voorlopige hechtenis. Dit alles gebeurde tussen mei 2018 en februari 2019.
Omdat de rechtbank in Zutphen vreest dat de man opnieuw in de fout gaat, krijgt hij een contactverbod van 3 jaar opgelegd. Ook mag hij in die tijd niet in de omgeving van de woning van de vrouw komen. Voor elke overtreding moet hij een week terug de gevangenis in.
De man moet verder een schadevergoeding van zo'n 2.500 euro betalen aan het slachtoffer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!