Nieuws

Taakstraf voor vrouw die met telefoon in hand dodelijk ongeluk veroorzaakte

Een 48-jarige vrouw uit Zutphen die vorig jaar een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Eibergen krijgt een taakstraf van 240 uur. Ook is ze een jaar haar rijbewijs kwijt. © ANP (archief
EIBERGEN - Een 48-jarige vrouw uit Zutphen die vorig jaar een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Eibergen krijgt een taakstraf van 240 uur. Ook is ze een jaar haar rijbewijs kwijt.
De vrouw was op 11 september 2018 met haar telefoon bezig, toen ze met haar auto op de kruising van de Groenloseweg met de Klaashofweg en Rekkenseweg door het rode verkeerslicht reed. Zonder snelheid te verminderen botste ze op een 71-jarige fietsster.
Het slachtoffer uit Eibergen raakte ernstig gewond en overleed enkele dagen later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De automobiliste ontkende dat ze zat te bellen tijdens het fatale verkeersongeval.
De rechtbank in Zutphen vindt dat er sprake is van onvoorzichtig rijgedrag. De straf is lager dan de eis van de officier van justitie, die voor zes maanden cel en twee jaar ontzegging van de rijbevoegdheid ging. De officier is van mening is dat er sprake is van een iets zwaardere vorm van schuld: zeer onvoorzichtig en/of onachtzaam verkeersgedrag.
De bewuste kruising in Eibergen.
Een 48-jarige vrouw uit Zutphen die vorig jaar een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Eibergen krijgt een taakstraf van 240 uur. Ook is ze een jaar haar rijbewijs kwijt. © Google Street View
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!