Nieuws

'De piek zetten we op de rolstoel'

Piek voor op de stoel
Greetje heeft haar 92-jarige moeder aangemeld voor de kerstbomenactie van Omroep Gelderland. Dezelfde dag belde ze op dat haar moeder een zuurstoffles heeft omdat ze kortademig was. Greetje stelde voor dat wij (medewerkers van de omroep) dan maar iemand anders moesten verrassen. Daar kwam niks van in. Daan Hartgers ging naar Velp.
VELP - Greetje heeft haar 92-jarige moeder aangemeld voor de kerstbomenactie van Omroep Gelderland. Dezelfde dag belde ze op dat haar moeder een zuurstoffles heeft omdat ze kortademig was. Greetje stelde voor dat wij (medewerkers van de omroep) dan maar iemand anders moesten verrassen. Daar kwam niks van in. Daan Hartgers ging naar Velp.
Kortademig of niet, mevrouw Rijntjes is nog wel scherp van tong. 'Er zitten geen ballen in', concludeert ze wanneer Daan de boom voor haar rolstoel neerzet. 'Daar heeft u een punt', antwoordt Daan.
Samen met Dochter Greetje zoekt hij de versiering uit: rode ballen, de kleur van de liefde, gouden en rode slingers. Dat belooft een mooie boom te worden.
'Jullie maken er maar wat van', zegt mevrouw Rijntjes wanneer Daan en Greetje de boom optuigen. De piek zet Daan op de rolstoel. 'Dan versier ik u een beetje', grapt hij.

Twee mislukte knieoperaties

Riek Rijntjes heeft twee mislukte knieoperaties achter de rug en heeft zoveel zorg nodig dat ze niet meer terug kan keren naar haar huis. Op 12 december verhuisde ze naar verpleegtehuis Oosterwolde en daar fleurt de kleurrijke boom de boel een beetje op. 
Bekijk de video:
Piek voor op de stoel
We geven deze decembermaand nog véél meer kerstbomen weg. Bekijk hier alle bijzondere verhalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!