Nieuws

Dolly verloor haar man aan Alzheimer: 'De familie zag hem veranderen'

Kerstboom voor Dolly
Net een pacemaker gekregen en dit jaar ook voor het eerst alleen, zonder je man. Dochter Judith gunt haar moeder Dolly een steuntje in de rug en meldde haar aan voor de kerstboomactie van Omroep Gelderland.
PUTTEN - Net een pacemaker gekregen en dit jaar ook voor het eerst alleen, zonder je man. Dochter Judith gunt haar moeder Dolly een steuntje in de rug en meldde haar aan voor de kerstboomactie van Omroep Gelderland.
Voor het raam in Putten staan allemaal orchideeën en ook binnen is de kamer gevuld met kerstspullen en één heel klein kerstboompje. Presentatrice Esther Stegeman verrast moeder Dolly met een kerstboom.

'Hij zag het niet zitten om verder te gaan'

'Ik ben net een jaar alleen, dat is niet leuk, je komt alleen thuis. Maar ja goed, dan denk ik: het is zo', vertelt ze aan Esther wanneer zij vraagt hoe het gaat. De man van Dolly had de ziekte van Alzheimer.
Tekst gaat verder onder de video.
Kerstboom voor Dolly
De familie zag hem veranderen en dat merkte hij zelf ook. Hij zag het niet zitten om verder te gaan en heeft in bijzijn van zijn kinderen en kleinkinderen afscheid kunnen nemen. 'Dat was echt heel mooi', benadrukt Dolly. 
Nadat de boom versierd is, komt Judith nog even binnen om haar een knuffel te geven en te vertellen dat ze een 'topmoeder' is. 

Klik hier voor nog meer kerstboomactieverhalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!