Nieuws

Voortaan ook 's avonds betaald parkeren in Doetinchem

Mensen die hun auto kwijt willen in het centrum van Doetinchem moeten vanaf 1 januari 2020 ook 's avonds parkeergeld betalen. Volgens de gemeente zorgt het nieuwe beleid voor minder parkeerdrukte in de avonden. © REGIO8
DOETINCHEM - Mensen die hun auto kwijt willen in het centrum van Doetinchem moeten vanaf 1 januari 2020 ook 's avonds parkeergeld betalen. Volgens de gemeente zorgt het nieuwe beleid voor minder parkeerdrukte in de avonden.
Op parkeerplaatsen met een parkeerautomaat moeten centrumbezoekers vanaf 2020 betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 21.00 uur. Nu kan men nog na 18.00 uur gratis parkeren.
Op (koop)zondagen blijft het parkeren gratis. De dagkaart die voor vier euro kan worden aangeschaft voor parkeerplaatsen buiten het centrum, blijft ook bestaan.

Bezuinigingsmaatregel

Het uitbreiden van parkeertijden is een gevolg van de bezuinigingsmaatregelen die Doetinchem afgelopen najaar moest treffen. Ondanks deze bezuiniging, blijven de tarieven voor de meeste parkeerplaatsen gelijk.
Op de parkeerplaats aan de Handelskade wordt het parkeertarief vanaf volgend jaar wel verhoogd van 1,80 naar 2,40 euro. Daarnaast vervalt voor die parkeerplaats de mogelijkheid om een dagkaart van vier euro te kopen.

'Makkelijker een plek vinden'

Volgens de gemeente wordt het nu makkelijker om 's avonds een parkeerplek te vinden in het centrum. 'De betaaltijden zijn van maandag tot en met zaterdag gelijk. Daarnaast zorgt het betaald parkeren in de avonduren voor meer doorstroming op parkeerplaatsen in de buurt van het centrum', vertelt een gemeentewoordvoerder.
De parkeerdrukte zal vooral in de omgeving van de Kapoeniestraat, de Tramstraat en de Dr. Huber Noodtplaats afnemen.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.